Hofte- og knegruppe

Treningsgruppe for deg med utfordringer knyttet til hofter eller knær

Plages du med smerter i hofter eller knær?
FysioFirst tilby trening i Hofte- og knegruppe. Dette er en gruppe for deg som har utfordringer knyttet til hofter- eller knær. Det vil bli trening en gang i uken, i totalt 8 uker. Første gang setter vi av dobbel tid der det vil bli gitt informasjon om treningstimene fremover. Samt undervisning og råd om hvordan man kan påvirke plagene gjennom trening og fysisk aktivitet i hverdagen.

Det vil bli lagt stor vekt på undervisning og kunnskapsoverføring på disse gruppetimene, slik at du kan fortsette med et økt aktivitetsnivå og trening etter du er ferdig som deltaker på gruppen. Samtidig som du skal bli rustet for å være delaktig i egen rehabilitering i tiden fremover.

Trening er ferskvare og tilpasset trening har dokumentert effekt på mange ulike hofte- og kneplager (se artikler nederst på siden). Hofte- og knegruppen vil ha fokus på opptrening av styrke, balanse, bevegelighet, koordinasjon og stabilitet der det vil bli lagt vekt på funksjonelle øvelser. Samtidig vil fysioterapeuten tilpasse øvelsene slik at de passer til hver enkelt deltager.

 Hofte- og knegruppen passer for deg som:
 – har utfordringer knyttet til hofter eller knær. Eksempelvis artrose (slitasje), ulike operasjoner eller tidligere har gjennomført proteseoperasjon
– opplever at plagene hindrer deg fra å være fysisk aktiv
– ønsker veiledet trening av fysioterapeut tilpasset dine plager og utfordringer
– ønsker å trene i gruppe, men samtidig få individuelle tilpasninger
– ikke ønsker operasjon eller venter på operasjon
– er ferdig med postoperativ opptrening, men fremdeles plages/føler behov for videre oppfølging

Fysioterapeuten:
Gruppen ledes av Fysioterapeut Trond Vegard Ripe. Han har tidligere ledet hofte- og knegrupper i primærhelsetjenesten og har god kjennskap til pasientgruppen. Han har også tidligere arbeidet ved Lærdal sykehus som er spesialisert på hofte- og knekirurgi.

Pris:
1500,- per person for 8 treninger, inkludert en undervisningstime. Siden FysioFirst er en helprivat fysioterapitjeneste kreves det ingen henvisning/rekvisisjon fra lege.

Oppstart:
Vi har allerede startet opp en hofte- og knegruppe som er fullbooket, men FysioFirst starter opp neste gruppe så snart vi er tilstrekkelig antall påmeldte. Gruppen har begrenset antall deltakere for å kunne sikre tett og individuell oppfølging. Ta kontakt for reservasjon av plass.

Tidsrom:
Hofte- og knegruppen starter opp tirsdag 27.09. Det blir deretter gruppetrening en gang i uken fremover, i totalt 8 uker. Varighet er en klokketime.

Gruppen:
Gruppen vil bestå av fra 4 til maksimalt 8 deltakere for å sikre hver deltaker tett oppfølging.

Sted:
Vi trener i Bergen PT Senter sine velegnede lokaler. Her har vi moderne omgivelser og gode fasiliteter.

Nyttig lesestoff:
Trening ved slitasje
Fysioterapi bedre enn operasjon ved knesmerter?
Minst effekt ved operasjon av degenerative (slitasje) forandringer i kneet

Kontakt:
Ønsker du å delta på gruppetreningen eller mer informasjon?
Ta kontakt på telefon 97 10 50 16 eller send en e-post til trond.vegard@fysiofirst.no

hip-and-knee-pain

trond

 

 

For timebestilling ta kontakt på 97 10 50 16